top of page
logo spierwit.png

Biografie

Ruben Van keer is een Belgische acteur, zanger en theatermaker. Hij behaalde een Bachelordiploma aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, Nederland en een Masterdiploma aan de Royal Academy of Music in Londen.

 

In 2011 begon Ruben aan zijn Muziektheater-opleiding in Tilburg. Tijdens z’n studie, in 2014, speelde Ruben Robbespiere in de openluchtmusical Marie-Antoinette aan het Kasteel de Merode te Westerlo, België. Het daaropvolgende theaterseizoen was hij te zien als Arthur in de Nederlandse tourproductie Arthur en de Strijd om Camelot en als Fecter in M-lab’s Dogfight. In de zomer van 2015 studeerde Ruben af en nam op het Zeeland Nazomerfestival de rol van Bernstein over in Dogfight.

 

Intussen was Ruben toegelaten tot de Royal Academy of Music in Londen. Daar begon hij in augustus 2015 te studeren. Meteen na z’n masterstudie maakte Ruben z’n West End debuut als Cover Strat in de wereldpremière van Bat out of Hell - The Musical in het London Coliseum. Hij is ook te horen op het originele castalbum.

 

Na dit ‘dream come true’ Engelse avontuur keerde Ruben even weer naar huis om er de hoofdrol van Wolfgang te spelen in de musical Mozart!. Voor deze rol won hij de Musical World Award voor beste mannelijke hoofdrol.

 

Na Mozart stak Ruben de grote plas weer over richting West End en speelde John in Knights of the Rose in het Arts Theatre in Londen. Vervolgens tourde hij door het Verenigd Koninkrijk & Ierland als Grantaire in de gloednieuwe versie van Cameron Mackintosh’ Les Misérables.

 

Om 2019 af te sluiten speelde Ruben Luchs in de Engelstalige kortfilm Shadow Players, die nog volop in post production is.

 

Ruben kan niet wachten op wat komt in 2020.

" 'k Hoop maar dat  je van mij houdt om wie ik ben?! " 
Amadé
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page